top of page

Werkwijze

Alleen voor 18 jaar of ouder.

Neem contact op voor een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Verwijsbrief is niet nodig. We kijken we of er een ‘klik’ is, belangrijk voor een relatie van openheid en vertrouwen en voor de voortgang van het traject.

Besluiten we samen verder te gaan, dan start het traject met een intake van 90 minuten. We bespreken jouw situatie, hulpvraag en wat mogelijk is. Vervolgens leggen we een aantal afspraken vast in een behandelovereenkomst.

Daarna gaan we de diepte in, stellen samen doelen op waar we naar toe gaan werken; ik verwerk deze in een gezamenlijk plan.

Regelmatig evalueren we de voortgang en wat nog nodig is, soms stellen we nieuwe doelen. Aan het eind evalueren we het traject in een afrondende sessie.

Sessies

Het aantal sessies per individu is verschillend.

Uitgangspunt is: zo kort als mogelijk, zo lang als nodig.

 • Meestal werk ik met 1 tot 4 series van vijf sessies van 60 tot 90 minuten. 

 • In eerste instantie vinden sessies eens per 2 weken plaats. Verder in het traject kan de tussentijd langer worden. Net wat passend is bij jou.

 • Je kunt op enig moment stoppen met therapie/coaching. Afronden doen we samen in een sessie, deze is deel van het traject. 

 • Voor wie?
  Cross-culturele en missionaire werkers die op een veilige, oordeelvrije plek in openheid hun verhaal willen doen. Je hebt ervaringen in een ander land, andere cultuur, internationale gemeenschap die je kwetsbaar maken. Je wilt gebeurtenissen of een specifieke periode uit je (recente) verleden verwerken, gaan afronden, zodat je verder kunt richting een nieuwe periode in je leven. Je staat open voor het debrief model dat gebaseerd is op psychologie en de Bijbel, waarbij de christelijke boodschap van het kruis een duidelijke rol speelt.
 • Tijdens debriefing
  Vertel je je verhaal. Het verhaal dat je wellicht niet bij anderen kwijt kunt/wilt. Sta je stil bij feiten, gedachten, emoties en eventuele lichamelijke ervaringen. Richt je op wat het voor jou betekend heeft. Jouw beleving is welkom. Zet je een stap richting afronden van het verleden op een manier die je houvast geeft om verder te gaan.
 • Debriefing in Praktijk Zo-Kostbaar
  We maken kennis met elkaar. Ervaar je een ‘klik’, dan gaan we verder met de eerste sessie. Het Model Exchange at the Cross™ omvat 6 sessies van 1,5 uur. Deze vormen één geheel. Het is daarom belangrijk deze sessies te doorlopen. Door het vaste, beperkte aantal sessies kan debriefing ook in een verlofperiode plaatsvinden. Naast de sessies ga je ook thuis aan de slag. Geef jezelf tijd en ruimte voor je proces.
 • Tarief debriefing
  75 euro per sessie (BTW vrij). Dit is een vast programma van 6 sessies van 1,5 uur. * Leef je van giften of heb je financieel weinig ruimte, neem contact op, dan kijken we wat mogelijk is. * Soms kun je bij je eigen christelijke gemeente de vraag neerleggen voor financiële ondersteuning voor debriefing.

Verplaatsen en afzeggen

Een sessie verplaatsen of afzeggen kan altijd tot 48 uur voorafgaand aan een sessie (telefonisch, email, WhatsApp, SMS), daarna zal bij ‘no show’ de gemaakte afspraak in rekening worden gebracht.

P1400319.JPG
P1400327.JPG

Registraties

Ik ben aangesloten als student-lid bij het NVPA, beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Praktijk Zo Kostbaar is in het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) aangesloten bij de SCAG, voor klachten en geschillen in de complementaire zorg.

Ik neem jou en je hulpvraag serieus. Toch kan het voorkomen dat je als cliënt van mijn praktijk een klacht hebt over de geboden zorg. Mijn voorkeur gaat er naar uit dat je deze eerst met mij bespreekt, persoonlijk, telefonisch of via email. We kijken dan hoe we hier samen uit kunnen komen. Hiervoor verwijs ik naar Algemene voorwaarden. Mocht je dat niet prettig vinden, dan kun je een klacht indienen bij het NVPA. Kijk hier voor de klachtenregeling. 

Logo-NVPA[41].jpg
bottom of page